eshop   J.J.Darboven   

NOVINKY

arr3NOVÉ PRÍCHUTE EILLES TEA DIAMONDS blížiacim sa jesenným obdobím sme pre Vás pripravili dve nové lákavé príchute z limitovanej... arr3DOPRAVA ZADARMODOPRAVA ZADARMO Pri objednávke nad 80 € Vám pošleme Váš tovar zadarmo. ... arr3EILLES káva v novomKvalitné kávové zrnká s nezameniteľnou chuťou sú teraz v novom, atraktívnejšom obale! Eilles Café... arr3Nové kapsule kávy MÖVENPICK práve v predajiVyskúšajte lahodné kávy rôznej intenzity a chuti v kapsuliach vhodných do kávovarov Nespresso*.... arr3VÝPREDAJ porcelánuVážení zákazníci, pripravili sme pre Vás špeciálne výpredajové ceny na šálky s vianočným motívom.... arr3DARČEK k objednávkePri objednávke nad 80 € získate zadarmo lahodnú mletú štvrťkilovú kávu Alberto espresso alebo inú...

NAJPREDÁVANEJŠÍ

ANKETA

Ktorý druh tovaru by ste uvítali v akciovej cene?

káva káva 34% čaje čaje 29% čokoláda čokoláda 19% ostatné ostatné 18%

KONTAKTY

J.J. Darboven s.r.o.
Na vrátkach 16
841 01 Bratislava
tel: +421 252 622 201
obchod@darboven.sk
IČ: 35699388
IČ DPH: SK2020311051

» SEDEM ZLATÝCH PRAVIDIEL
Sedem zlatých pravidiel



SEDEM ZLATÝCH PRAVIDIEL NA PRÍPRAVU DOBREJ ŠÁLKY ČAJU

  1. Používajte  len kvalitný značkový čaj. Pri vákuovom suchom skladovaní má čaj  neobmedzenú trvanlivosť. Aromatizované čaje však spotrebujte rýchlo,  pretože jemné oleje používané k ochuteniu skoro vyprchajú.

  2. Čierny  alebo bylinkový čaj a ovocné zmesi zalievajte len vriacou vodou. Vodu na  zelený čaj nechajte vychladnúť na 80 °C.

  3. Čajovú  kanvicu predohrejte vriacou vodou. Čaj si tak zachová približne pol hodiny  vhodnú teplotu na konzumáciu.

  4. Čaj  dávkujte priamo do nálevkovej kanvice alebo zodpovedajúcich sítok (filtrov). Pri čajových druhoch s veľkými lístkami dávame na jednu šálku  jednu ľahko kopcovitú čajovú lyžičku (cca 2,5g), pri menších lístkoch  jednu zarovnanú lyžičku (cca 2g), pri bylinkovom a ovocnom čaji plnú  kopcovitú lyžičku.

  5. Správna doba lúhovania výrazne ovplyvňuje pôsobenie a chuť čaju. Po 2 až 3  minútach pôsobí čaj povzbudzujúco na centrálnu nervovú sústavu a má jemnú  aromatickú chuť. Po 4 až 5 minútach má naviac ukľudňujúci vplyv na žalúdok
    a črevá, chutí silno a trochu trpko. Bylinkové a ovocné zmesi rozvinú chuť  a blahodárne účinky až po 8 až 10 minútach lúhovania.

  6. Jemné  čaje by sa mali konzumovať len s malým množstvom cukru, korenisté čaje s  mliekom alebo cukrom a silné čaje so smotanou a hnedým kandisom (cukrom získaným pozvolnou kryštalizáciou cukrového roztoku).

  7. Ak je  už čaj zaliaty v kanvičke, vyžiadajte si informáciu o tom, ako dlho sa už  lúhuje – správna doba lúhovania je pre kvalitný čaj nevyhnutná.