POZOR!

Dňa 30.11.2018 bude centrála našej spoločnosti UZAVRETÁ! Objednávky z nášho eshopu si môžete vyzdvihnúť do štvrtka 29.11. a potom až v pondelok 3.12. Objednávky realizované v tento deň budú tiež vybavené a spracované až v pondelok 3.12. Ďakujeme za pochopenie!

Kúpte si kávu, čaj, espresso alebo čokoládu on-line, nakupovanie v eshope firmy J.J.Darboven je pohodlné a výhodné. Sme súčasťou skupiny Darboven a vyrábame značky ako napr. Alfredo espresso, Mövenpick, Alberto, Idee Kaffee, Café Intención a čaje Eilles.

Všetky obrázky, texty a charakteristiky jednotlivých produktov sú chránené autorským zákonom a môžu byť použité len s písomným súhlasom spoločnosti J.J.Darboven.

TOVAR V AKCII

naša cena 6,10 EUR
skladom
naša cena 6,10 EUR
skladom

NAJPREDÁVANEJŠÍ

naša cena 10,20 EUR
skladom
naša cena 14,39 EUR
skladom

KONTAKTY

J.J. Darboven s.r.o.
Na vrátkach 16
841 01 Bratislava
tel: +421 252 622 201
obchod@darboven.sk
IČ: 35699388
IČ DPH: SK2020311051

O ČAJI » SEDEM ZLATÝCH PRAVIDIEL
Sedem zlatých pravidiel



SEDEM ZLATÝCH PRAVIDIEL NA PRÍPRAVU DOBREJ ŠÁLKY ČAJU

  1. Používajte  len kvalitný značkový čaj. Pri vákuovom suchom skladovaní má čaj  neobmedzenú trvanlivosť. Aromatizované čaje však spotrebujte rýchlo,  pretože jemné oleje používané k ochuteniu skoro vyprchajú.

  2. Čierny  alebo bylinkový čaj a ovocné zmesi zalievajte len vriacou vodou. Vodu na  zelený čaj nechajte vychladnúť na 80 °C.

  3. Čajovú  kanvicu predohrejte vriacou vodou. Čaj si tak zachová približne pol hodiny  vhodnú teplotu na konzumáciu.

  4. Čaj  dávkujte priamo do nálevkovej kanvice alebo zodpovedajúcich sítok (filtrov). Pri čajových druhoch s veľkými lístkami dávame na jednu šálku  jednu ľahko kopcovitú čajovú lyžičku (cca 2,5g), pri menších lístkoch  jednu zarovnanú lyžičku (cca 2g), pri bylinkovom a ovocnom čaji plnú  kopcovitú lyžičku.

  5. Správna doba lúhovania výrazne ovplyvňuje pôsobenie a chuť čaju. Po 2 až 3  minútach pôsobí čaj povzbudzujúco na centrálnu nervovú sústavu a má jemnú  aromatickú chuť. Po 4 až 5 minútach má naviac ukľudňujúci vplyv na žalúdok
    a črevá, chutí silno a trochu trpko. Bylinkové a ovocné zmesi rozvinú chuť  a blahodárne účinky až po 8 až 10 minútach lúhovania.

  6. Jemné  čaje by sa mali konzumovať len s malým množstvom cukru, korenisté čaje s  mliekom alebo cukrom a silné čaje so smotanou a hnedým kandisom (cukrom získaným pozvolnou kryštalizáciou cukrového roztoku).

  7. Ak je  už čaj zaliaty v kanvičke, vyžiadajte si informáciu o tom, ako dlho sa už  lúhuje – správna doba lúhovania je pre kvalitný čaj nevyhnutná.