Keď sa klokotavo vriaca voda dotkla jemného čaju, dali sa lístky do tanca. otáčali sa okolo svojej osi, pohybovali sa vo víre hore a dole, dotýkali sa navzájom a po niekoľkých minútach unaveno klesli ku dnu. Bola cítiť znamenitá chuť čaju.
Každý milovník čaju iste ocení poetický popis. Listové a zlomkové čaje sú pre nich jedinou pravou kvalitou, ktorá vždy okúzli svojou jemnou arómou. Sila sa dostaví pozvolna až neskôr. Tieto čaje vyžadujú starostlivosť, ktorú môžu zaistiť len ľudské ruky, preto sa pri pestovaní čaju stále pracuje tradičným spôsobom.
Ručné spracovanie zahŕňa 6 krokov:
- zber
- vädnutie
- rolovanie
- fermentovanie (týka sa čierneho čaju)
- sušenie
- triedenie
Pri triedení sa získa malé množstvo listového čaju, väčšie množstvo zlomkov a veľký objem čajovej drže pre typický porciovaný čaj, Všetky druhy zachovávajú pod značkou EILLES svoju charakteristickú chuť a vysokú kvalitu.